Dankzegging

blog 15 foto

Er zijn van die momenten dat je een overweldigend gevoel van dankbaarheid ervaart.

Zondagavond was zo’n moment, tijdens de gemeente-brede singin na de avonddienst van onze kerkelijke gemeente. En gemeentebreed was hij zeker. De jongste aanwezige was 5 jaar, de oudste was de 80 ruim gepasseerd. Uit verschillende kerken kwamen mensen bij elkaar om te zingen. Niet zomaar om te zingen, maar om God te aanbidden en  te eren.

“Neem even een stil moment voor jezelf en bedenk wie God voor je is,” zo begon de avond. Hiermee werd gelijk de blik omhoog gericht. In gebed werd God genaderd, als Vader, als Schuilplaats, als Schepper. Het verlangen om dicht bij Hem te zijn werd verwoord, en de liederen sloten zo prachtig op aan. Er was eerbied om tot God te komen, overgave om je leven aan Hem toe te vertrouwen en als slot de dankzegging omdat Hij dat zo waard is!

Dan zie ik daar een aantal jongeren van de gemeente biddend de zang leiden en stroomt mijn hart over van dankbaarheid. Dankbaar ben ik dat we samen als gemeente deze God mogen dienen door te zingen. Dankbaar ook dat wij als gezin een plek hebben gekregen in deze gemeente. Bovenal ben ik dankbaar dat op deze avond in de gesprekken met de jongeren en in het zingen zo duidelijk zichtbaar wordt dat God doorgaat met Zijn werk, juist onder de jongeren van de gemeente!

“Geef dank aan de Eeuwige!”

“God is Geest en wie Hem aanbidden moeten Hem aanbidden in geest en waarheid”, Joh. 4:24

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s