Dit wordt jouw jaar!

De vakantieperiode is bij uitstek geschikt om je op je leven te bezinnen. Om de tijd te nemen om voor jezelf helder te hebben waar je mee bezig bent en of dit ook echt is wat je wilt.

Een boek wat hierbij kan helpen is het nieuwe boek van Dr. Ben Tiggelaar, “Dit wordt jouw jaar!”

Na zijn bestseller “Dromen, durven, doen” gaat hij in dit boek dieper op een aantal zaken in. Hij stelt een paar concrete vragen: Welke wensen en dromen zijn nu echt de moeite waard? En hoe slaag ik erin deze te verwezenlijken?

Hij legt uit, dat het veranderen van gedrag moeilijk is, omdat 95% van ons gedrag onbewust en automatisch gedrag is. Het is daarom van belang om voor jezelf drie dingen duidelijk te hebben: Waar geloof ik in, wat kan ik echt en wat waarderen de mensen die ik belangrijk vind? Hoe zie ik bijvoorbeeld mijn baan? Als werk, als carrière of als roeping?

In twaalf hoofdstukken geeft Tiggelaar handvaten om een nieuwe richting in het leven te verwezenlijken en te komen tot het schrijven van je eigen levensmotto. Natuurlijk ga je tegen muren aanlopen. Maar muren zijn er niet om je tegen te houden. Ze dagen je uit om te laten zien hoe graag je iets wilt, zo zegt hij.

Het boek leest vlot en is in toegankelijk taalgebruik geschreven met veel aansprekende voorbeelden. Mooi om ook Tiggelaars eigen levenscredo in het boek te lezen: “Zoek eerst het Koninkrijk van God en al het andere zal u bovendien gegeven worden,” en “Laat daarom ook uw licht schijnen voor alle mensen.”

n.a.v  Dit wordt jouw jaar! Dr. Ben Tiggelaar, ISBN 9789079445509

Advertenties

2 gedachtes over “Dit wordt jouw jaar!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s