Anders

de stad van Abjan

Iedere dag is het weer een uitdaging. Een uitdaging om je ogen te openen voor je kind, je buur, je medemens. Om je te verplaatsen in andere mensen en andere gezichtspunten.

Het vraagt om moed, om de bril van wat ‘normaal’ is, af te zetten, en oordelen en vooroordelen aan de kant te zetten. Wanneer je als mens het lef hebt uit je comfortzone te stappen, kom je in aanraking met wat anders is, zoals andere eetgewoonten, denkpatronen en culturele waarden. Dan mag je ervaren dat het andere ook normaal kan zijn en waardevol. Hoeveel prachtige momenten ontstaan er, wanneer je jezelf ontmoet bij de ander die zo verschillend is en toch net als jij mens.

Mijn jongste zoon maakte deze week kennis met de beroemde architect Hundertwasser. Alles was ‘anders’: geen rechte perspectieven, strakke lijnen en kloppende verhoudingen, maar schuine lijnen en spiralen, warme tinten en gewaagde kleurschakeringen.

Wennen? Ja, dat zeker. Anders? Absoluut. Maar wat kwam hij stralend thuis met een ‘ander’ schilderij: een schilderij om in te wonen.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s