Woonruimte gezocht

(Afb. Poppies Stock)

Er wonen woorden in mijn hart, oude en nieuwe woorden, woorden vol waarheid en woorden van leugens. Woorden nestelen zich in mijn hart en wortelen soms ongekend diep. De kracht van woorden is ontzettend groot. Met een aantal opgroeiende tieners in huis komt die kracht meer dan eens aan het licht. Terloopse opmerkingen van vrienden of vriendinnen worden voor waarheid aangenomen en binnengelaten. Vaak gaan die opmerkingen over het uiterlijk, het erbij horen, binnen of buiten de groep vallen.

Je kunt je hart vergelijken met een tuin. Leugenachtige woorden zijn als onkruid die mooie planten en bloemen verstikken. Dan is het de hoogste tijd om onkruid te trekken. Om leugens met wortel en al uit te roeien, zodat er ruimte wordt gemaakt voor nieuwe woorden van waarheid en leven.

Neem ik stille tijd om mijn hartetuin te wieden? Neem ik de tijd om leugens te ontmaskeren door de waarheid uit Gods Woord?

Luister naar Kolossenzen 3:16: “Laat het Woord van Christus in rijke mate in u wonen.” Zijn woorden zoeken harten om te wonen, om te wortelen en vrucht voort te brengen. Zijn woorden helen, herstellen en herscheppen.

Wij teren op het woord

het brood van God gegeven

dat mededeelzaam is

en kracht geeft en nieuw leven.

Jaap Zijlstra (lied 249 LvK)

 

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s