Passie voor kinderen

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Estelle in een Compassion project

Drie dingen kenmerken mij: liefde voor kinderen, liefde voor Afrika en liefde voor God. De afgelopen week kwamen deze drie aspecten op een verrassende en hele gave manier bij elkaar. Ik heb me opgegeven om over een aantal maanden een halve marathon te gaan lopen in Kenia, voor de projecten van Compassion daar.

De grootste sloppenwijk in Kenia is Mathare: een gigantische opeenhoping van slums waar meer dan een miljoen mensen wonen, vol onveiligheid, met gangs, aids, drugs, extreme armoede en uitzichtloze situaties. Duizenden kinderen leven zonder sanitaire voorzieningen, schoon drinkwater of voldoende eten. Ze leven op vuilnis en worden gezien als vuilnis.

Als ik het leven van Jezus bestudeer, valt me op dat Hij een mensenmens bij uitstek is. Steeds opnieuw zocht Hij tijdens Zijn leven op aarde de mens op, de onaanraakbare, de schijnheilige, de buitenstaander, de melaatse, de zieke, het uitschot, het ‘vuilnis.’ Hij verbond Zijn leven met dat van hen, Hij raakte ze aan, genas ze, omhelsde ze en zegende hen.

Het is mijn verlangen om op Hem te lijken. Om mijn leven met die kinderen te verbinden, die als onaanraakbaar en vuilnis worden beschouwd. Om ze in contact te brengen met Jezus’ woorden, die leven en hoop geven, door bijvoorbeeld een organisatie als Compassion.

Een vrouw in Kenia zei eens toen haar kindje opgenomen werd in een Compassionproject: “Vandaag heeft Jezus ons huis bezocht!” In zo’n enorme verandering kan ik een klein schakeltje zijn door een halve marathon te gaan lopen, om zo sponsors te vinden voor de allerarmste kinderen van de sloppenwijk Mathare.

Voor meer informatie: http://www.muskathlon.nl/deelnemers/466/anne-minke-hakvoort

“Door te investeren in het leven van een kind via sponsoring en de brieven die je schrijft, word je familie en breng je bemoediging. Zo wandel je zijn huis binnen en ben jij de voeten van Jezus.” (Sidney Muisyo, vice president Compassion Africa)

Advertenties

Een gedachte over “Passie voor kinderen

  1. Ha,
    Wat een mooi stukje weer! Jezus hield van de onaanraakbare! Hoe meer wij op Hem willen en gaan lijken, hoe meer wij ook ons hart en leven zullen open stellen voor mensen in nood!
    Wij danken Hem voor die genade!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s