Vrede en alle goeds

Nasrani, het Arabische woord voor volgelingen van Jezus, is inmiddels wereldwijd bekend. Gebruiken de moslims de afgekorte versie in de vorm van de letter ‘N’ om huizen te markeren van Irakese christenen, in het Westen is het een symbool van solidariteit en verbondenheid met deze christenen geworden.

Ruim achthonderd jaar geleden leefde iemand, die ook allerlei huizen en gebouwen markeerde met een letter, de letter Tau. Dit was Franciscus van Assisi. De Tau herinnert eveneens aan het kruis van Jezus. Het is een symbool geworden voor mensen die in hun leven de uitstraling van het kruis laten zien, een teken van verlossing, zegen en vrede.

‘Vrede en alle goeds’ is de wens die ik meekrijg als zegenbede bij een bezoek aan een Franciscaner klooster. Een gebed om vrede, diep van binnen, tegenover alle onvrede en ontevredenheid die soms zo kan overheersen. Innerlijke vrede ontstaat, wanneer ik alle dagelijkse dingen in Zijn handen beveel en ruimte geef aan God om me te vullen met Zichzelf als Vredevorst.

“Keep a clear eye toward life’s end. Do not forget your purpose and destiny as God’s creature. What you are in this sight is what you are and nothing more.”

Franciscus van Assisi (1181-1226)

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s