Geraakt en gebroken

(Afb. Leonie Bouwman)

 

‘Wat breekt jouw hart?’

Ik ben op een bijeenkomst met deelnemers die binnen een afzienbare tijd een marathon hopen te lopen voor Open Doors, A21 of Compassion en daar wordt deze vraag gesteld.

Uit het Oude Testament wordt het verhaal van Nehemia gelezen, een profeet die geraakt werd door de gebrokenheid van de oude stad Jeruzalem. Kijk eens naar zijn reactie: hij knielde neer, huilde en vastte,  en bad tot God. Het raakte hem tot diep in zijn ziel.

We worden uitgenodigd voor onze stoel te knielen en tegen God te zeggen wat ons echt geraakt heeft. Om net als Nehemia te buigen voor God en ons te verootmoedigen. Maar ook om te vragen of Hij onze missie wil laten slagen, net zoals Nehemia dat vroeg.

Het is goed om na maanden trainen weer even terug te keren naar het begin, naar God. Hij zet harten in beweging, Hij raakt harten aan zodat mensen als jij en ik gebroken worden door het lijden van de wereld, door mensen zonder hoop, zonder uitzicht, zonder toekomst. Hij wil dat we Zijn licht doorgeven, zodat de duisternis verdwijnt! Dat we hoop brengen temidden van wanhoop, liefde daar waar haat is, leven waar gemoord wordt.

God bouwt Zijn Koninkrijk op gebroken harten. Hij gebruikt kleine mensen om grote dingen uit te werken!

Wat raakt jouw hart? En wat doe je daar vervolgens mee?

“Want wij zijn Zijn maaksel, geschapen in Christus Jezus om goede werken te doen, die God van te voren bereid heeft, opdat wij daarin zouden wandelen.’ Paulus in Efeze 2:10

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s