Reuzenverslinder

(afb. Leonie Bouwman)

 

Reuzen in je leven: wie heeft ze niet? Overweldigende gebeurtenissen, die je teneer kunnen drukken, emoties die je mee willen sleuren naar een depressie, die je willen verstikken en verlammen. Wereldleed, armoede, echtscheiding, verlies of schuld zijn te groot om te bestrijden. Toch?

Het kan zijn dat gebeurtenissen en gevoelens inderdaad reusachtig groot en bedreigend zijn. Maar bij nader inzien is het vaker het geval, dat je een verkeerde blikrichting hebt.

Kijk eens naar de grote reuzenverslinder uit de Bijbel, David. Hij richt zich niet op de reus Goliath, maar op zijn God. In het Bijbelboek Samuel 17 zegt hij slechts twee keer iets over Goliath, maar wel negen keer iets over God. Hoe verhoudt zich dat bij ons? Onze hoop tegenover onze wanhoop, onze dankbaarheid tegenover onze pijn, onze vreugde tegenover ons verdriet, negen tegen twee?

David, met al zijn ups en downs, wordt een man naar Gods hart genoemd. Hij rent niet weg van de reus, maar rent hem tegemoet! Met zijn slinger en vijf stenen.

Zo mogen wij ook onze reuzen onder ogen zien. Met volharding, passie en moed. We staan niet alleen, maar hebben een slinger gekregen om te strijden. Wat zijn onze stenen om de reuzen in ons leven te doden?

‘Richt je op reuzen, en je zult struikelen

Richt je op God en je reuzen zullen duikelen.’

Max Lucado in Goliat de baas.

Naar aanleiding van 1 Samuel 17

Advertenties

Een gedachte over “Reuzenverslinder

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s