Onmisbare vaders

avontuur

‘De ene helft van de vakantie bij papa, de andere helft bij mama.’ Zo luidt ongeveer de doorsnee omgangsregeling voor kinderen bij een scheiding en zo is het ook bij ons. De eerste helft van de voorjaarsvakantie waren de kinderen bij hun vader en de tweede helft bij mij.

Opgetogen kwam de jongste zoon van tien op woensdag weer thuis. ‘Ik ben gisteren met papa naar een pizzeria geweest. Helemaal alleen! Met papa samen. Het was zo leuk! We hadden echte mannengesprekken. Over het verschil tussen MPV’s en hatchbacks, Bouwkunde studeren in Delft en voetbaluitslagen.’ Hij denkt even na. ‘Met u heb ik het meer over algemene dingen.’

Terwijl ik vanmorgen tussen allemaal schreeuwende en fanatieke vaders langs de zijlijn van het voetbalveld sta, moet ik aan dit gesprekje denken. Vaders zijn gewoon onmisbaar. Ze geven een ander soort aandacht aan kinderen dan moeders en gaan als ‘mannen onder elkaar’ anders met elkaar om.

Weet je niet precies welke liefdestaal je kind spreekt? Lees dan eens het boekje van Gary Chapman, ‘De 5 talen van de liefde.’ Ontdek de taal van je kind en probeer die te spreken. En geniet vervolgens van zijn blije, stralende gezicht wanneer hij zich gezien en geliefd weet.

 

Advertenties

2 gedachtes over “Onmisbare vaders

  1. Inderdaad, vaders zijn onmisbaar maar nog belangrijker, we hebben een Vader met onbeperkte liefde en aandacht voor ons! Bij Hem zijn wij veilig, bij Hem zijn wij thuis.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s