Kenia

Weer terug uit Kenia. Terug uit het land van de Masai, van de kleurrijke traditionele bevolking, terug uit het land met de enorme contrasten. Wat een indrukken en emoties!

Samen met een grote groep deelnemers uit acht verschillende landen heb ik een week door dit land getrokken, om uiteindelijk een halve marathon te lopen in het gebied van Masai Mara, dicht bij de grens van Tanzania. Dat was een unieke ervaring: rond zes uur ’s morgens stonden we allemaal klaar, samen met honderden Kenianen, te wachten op het startsein. Het was nog donker en lekker fris. Eenmaal bezig begon het licht te gloren. Zo bijzonder om de zon beetje bij beetje de hoge bergen te zien beschijnen, het duister te verdrijven om uiteindelijk de dag aan te kondigen. Ik heb ervan genoten. Het parcours was een echte uitdaging: veel modder, drassige stukken, steile gedeelten en een hoge luchtvochtigheid. Kinderen rennen onderweg mee, moeders staan je aan te moedigen, Keniaanse studenten houden je gezelschap en het is een feest wanneer je uiteindelijk de finish bereikt.

Veel belangrijker is het dat met deze marathon meer dan vijfhonderd kinderen een sponsor hebben gekregen. Met hulp van Compassion krijgen ze de mogelijkheid een nieuwe toekomst tegemoet te gaan. Daarbij is er een groot bedrag aan geld ingezameld waarmee bijvoorbeeld sanitaire voorzieningen en waterpunten aangelegd kunnen worden.

De komende weken zal ik af en toe een blog over Kenia posten. Ook in dat verre land werkt God! Hij bouwt Zijn Koninkrijk en het is geweldig om daar iets van te mogen delen.

‘Fill this land with Your glory,

Let Your presence fall upon them now

For all things are through You

And all things are to You.’

InSalvation

Advertenties

3 gedachtes over “Kenia

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s