Boodschap van de kleine Prins

Een volle aula, tropische temperaturen en allemaal feestelijk gestemde leerlingen:  diploma-uitreiking van 6 V. Zoonlief loopt zelfverzekerd in kostuum, overhemd met lange mouwen en een colbert… warm! Maar ja, als je een dresscode afspreekt met je vrienden, hou je je eraan.

Een belangrijke avond als afsluiting van een studieperiode, een tijd waarin je als groep zes jaar lang met elkaar optrekt en elkaar vormt. Mooi om als ouders te zien hoe iemand meer en meer een persoonlijkheid wordt en groeit in relaties. Mooi ook om op een avond als deze te horen hoe je kind gewaardeerd wordt en gezien is de afgelopen jaren.

Maar wat mij vooral raakte, was het kaartje wat hij meekreeg van zijn mentrix met haar begeleidende woorden. Op het kaartje stond ‘de kleine Prins,’ een afbeelding uit ‘Le petit Prince’ van St. Exupéry, met de bekende woorden: ‘L’essentiel  est invisible pour les yeux.’ Alles wat wezenlijk is, kan niet met het oog gezien worden. Wat een krachtige woorden, juist voor tieners! Zij kijken vooral met hun ogen naar de buitenkant van zichzelf en elkaar. Maar de echte dingen zie je met je hart. Dan gaat het over hechte vriendschappen en zielsverwantschap, trouw en liefde.

Wat is wezenlijk? Waar komt het op aan in tijden van vreugde maar ook van moeite en ziekte? Op het hebben van een relatie met Jezus. Hoe goed je prestaties ook zijn, hoe belangrijk een diploma ook is, uiteindelijk heeft het onzichtbare de meeste waarde. Met welke woorden kun je beter je middelbare school afsluiten?

‘Want ik schaam mij het evangelie niet; want het is een kracht Gods tot behoud voor een ieder die gelooft, eerst voor de Jood, maar ook voor de Griek.’

Paulus in zijn brief aan de Romeinen, 1:16.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s