Onverwachte helden

‘Waar mag je je eigenlijk allemaal scheren?’ De vraag floept er zomaar uit, tussen donshaar en baard, kind en puber, en staat garant voor een heerlijke discussie over ontharen, waxen en epileren.

De aanleiding was iets minder leuk. Eén van de meiden werd door een paar klasgenootjes op school uitgescholden voor ‘snorretje.’ En dat is niet leuk. Dus ja, waar mag je je allemaal scheren? We praten over het beeld van mooi-zijn in onze tijd en of je persé daaraan moet voldoen. Het blijkt dat meiden onderling snoeihard zijn tegen elkaar en ontzettend op elkaar letten. Een beetje gevoelige tiener kan zich hier behoorlijk onzeker onder gaan voelen. Samen komen we tot de conclusie dat je karakter en je uitstraling veel meer bepalen hoe mooi je bent, maar dat je je best een beetje aan mag passen aan de mensen om je heen.

Ik moest hier even aan denken toen ik gisteren geattendeerd werd op een nieuw Nederlands kledingmerk, ‘Unexpected heroes.’

‘Unexpected heroes’ staat voor onverwachte helden. ‘In iedere vrouw schuilt een onverwachte held, die op haar gevoel vertrouwt en zichzelf kan zijn.’

De meiden hier moeten nog wat groeien, maar helden zijn het, stuk voor stuk!

Advertenties

2 gedachtes over “Onverwachte helden

  1. Mooi geschreven! Dit mogen alle ouders wel lezen, alleen is het dan de vraag of ze het wel met hun kinderen bespreken.

    Fijne dag! Gr, Marjolein.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s