Draadloos verbonden

13140497_939613676159500_589180904_n

We slenteren door de stad en genieten van onze vrije dag. Op de hoek van de winkelstraat wordt één van de kinderen aangesproken: ‘Kun jij dit draadje breken?’ vraagt een meneer aan mijn jongste zoon. Zoonlief trekt aan het wollen draadje. ‘Met gemak,’ zegt hij. ‘En twee wollen draadjes tegelijk?’ luidt de volgende vraag. Ook die worden zo verbroken, al kost dat iets meer moeite. ‘En kun je deze ook kapot trekken?’ vraagt de meneer. Ogenschijnlijk krijgt mijn zoon opnieuw twee wollen draadjes in zijn hand, alleen zit er nu een doorzichtig nylon draadje doorheen. En hoe hij er ook aan trekt, het breekt niet.

‘Weet je waar deze draadjes symbool voor staan?’ vraagt de meneer. En zomaar op de hoek van de straat ontstaat een gesprekje over relaties. Relaties tussen vriendjes, broers en zussen en vaders en moeders. Het doorzichtige draadje zou je kunnen vergelijken met God. Wanneer God erbij is, bij een relatie tussen twee verschillende mensen, is het niet stuk te krijgen!

En met deze bemoediging kunnen we allemaal het weekend weer in.

‘Een drievoudig snoer wordt niet snel gebroken.’
Prediker 4:12

Advertenties

4 gedachtes over “Draadloos verbonden

  1. Wauw….wat een bemoediging. En wat een mooi thema in ons leven. Die verbinding met God te voelen en ervaren is zooo fijn.
    Hartelijke groet, Arend.

  2. Het blijft een mooi beeld he van het drievoudig snoer. Mooi dat je die man tegenkwam op straat met je zoon. Beeldend onderwijs. Altijd goed.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s