Optimaal geliefd

verwondering

(afb. Cees Trapman)

‘U moet echt niet denken dat we ons altijd optimaal geliefd voelen hier thuis, hoor,’ zo zei  één van de kinderen in een gesprek over liefde geven en liefde ontvangen. Deze opmerking blijft knagen. Als moeder wil je toch dat elk kind zich volledig geliefd en gezien voelt? We praten er wat op door, en het blijkt nog niet zo eenvoudig om elk kind optimaal lief te hebben.

Een week na deze opmerking zit ik met datzelfde kind in het huis van God.
Het is een dienst met de viering van het Avondmaal. En de evangeliewoorden van Jezus dringen diep door. ‘Zoals de Vader Mij liefgehad heeft, heb Ik ook u liefgehad.’ Is er een grotere liefde dan die van Jezus? Hij heeft de vloek gedragen, opdat Hij ons met Zijn zegening vervullen zou.
De melodie van een lied van Sela klinkt door de hoge ruimte:’U nodigt mij aan tafel, om dicht bij U te zijn, te proeven van het leven, dat U deelt door brood en wijn.’

Samen met datzelfde kind mag ik aan de tafel van God zitten en delen in Zijn liefde. Samen weten we ons geliefd door Hem. Geliefd in Zijn huis, aan Zijn tafel, in Hem.

Optimaal geliefd! Ja, sterker nog, zalig!

‘Zalig zijn zij die geroepen zijn tot het avondmaal van de bruiloft van het Lam. En hij zei tegen mij: Dit zijn de waarachtige woorden van God.’
Johannes in Openbaring 19:9

Avondmaalsdienst Grote Kerk Nijkerk, ds. Russcher, Handelingen 2:46

 

Advertenties

4 gedachtes over “Optimaal geliefd

    • Dank je, Anne. Het uitgangspunt in ons gezin was De vijf talen van de liefde, van Gary Chapman. En dan ontdek je dat alleen God alle vijf de talen volmaakt spreekt, waardoor je je optimaal geliefd mag weten.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s