I fear not!

IMAG2968

‘Wees niet bang,’ zo klonk het zaterdag. ‘It is finished!’ De spreker was Lindz West. Geen doorsnee dominee met zijn witte shirt en spijkerbroek vol rafels en gaten. Maar wat een indringende boodschap van God gaf hij de duizenden jongeren op de EO-jongerendag mee!

Drie van mijn meiden waren erbij geweest en zondagavond hebben we samen deze toespraak nog es nageluisterd. Aan de hand van het verhaal van Elia liet hij zien wie de mens is en Wie God is. De mens is vaak bang of ziet het niet meer zitten, net als Elia. Hij is bang om te falen, bang om niet geaccepteerd te worden, bang voor wat anderen achter je rug om over je zeggen. Iedereen herkent angst. Angst voor het leven, of juist voor de dood.

Maar dan komt God voorbij, zoals bij Elia. Hij komt voorbij in de stilte. En Hij zegt: ‘It is finished!’ Aan het kruis heeft Jezus de angst overwonnen, en daardoor hoeven jij en ik geen slaaf meer te zijn van angst. ‘If anyone is in Christ, he is  a new creation. The old is gone, the new is there,’ zo citeerde Lindz uit 2 Korinthe 5.

Wat een krachtige woorden voor al die tieners die midden in het leven staan, vol angst en onzekerheid. Je kunt afrekenen met angst en vrees, door het offer van Jezus. Het verleden is voorbij. ‘My future is my destiny’.  Wanneer je weet, dat Jezus jouw Redder is, mag je ook geloven, dat niets je kan scheiden van Zijn liefde.

Lindz sprak uit zijn hart. Hij was bewogen met al die duizenden jongeren in het stadion. Mijn meiden waren aangeraakt door de enorme kracht van de woorden ‘It is finished.’ Dan maakt het niet meer uit wat mensen van je denken, of je bij een groep hoort of niet, of je wel of niet geslaagd bent voor school. ‘It is finished!’

‘Ik vrees geen kwaad
want U bent bij mij.’
David in psalm 23

nav EO-jongerendag 2017 met Lindz West van LZ7

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s