Vergeet-me-niet

IMG-20170703-WA0011

Behoedzaam trekken twee leerlingen het zeil van het monument af. Ouders en medeleerlingen staan op enige afstand stil toe te kijken. En het blijft stil, ontroerend stil. Het monument is een aandenken aan de leerlingen die tijdens hun schooltijd zijn overleden.

Eén leerling wordt in het bijzonder herdacht. Hij had anders, net als de jongeren die rondom het monument staan, op deze avond zijn diploma behaald. Nu staat er een kunstwerk. Een geknakte bloem, ‘een vergeet-me-niet’. In het bloemenhart zit een spiegel. Wanneer je langsloopt en je kijkt naar de bloem, zie je ook jezelf.

Herdenken en gedenken.

Dan klinkt op het schoolplein het Woord van God uit Jesaja 40: ‘Alle vlees is als gras, en al zijn goedertierenheid als een bloem des velds. Het gras verdort, de bloem valt af, als de Geest des Heeren daarin blaast. Voorwaar het volk is gras. Het gras verdort, de bloem valt af, maar het Woord van onze God bestaat tot in de eeuwigheid.’

God heeft het laatste woord. We herdenken vol hoop! De dood is overwonnen, daar heeft ook deze leerling zo van getuigt. Hij is er niet meer, maar juicht voor God.

Vergeet Mij niet! Mijn Woord bestaat in der eeuwigheid!

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s