Gods glorie in Jordanië

IMG-20180305-WA0008

Jordanië: een prachtig land waar God grote dingen doet! Nog nooit is de haat tegen de christenen zo groot geweest als vandaag de dag, maar ook nog nooit is er zoveel openheid in de moslimwereld om over God te praten.

Eeuwen geleden stond Jozua in Jordanië en kreeg hij de opdracht om het land Kanaän in te nemen. God zei: “Wees sterk en moedig.” God belooft hem succes. In de mannenbijbel van de HSV staat hierbij: ‘Geloven is vertrouwen op God zonder Zijn Zegen al te zien. God geeft niet voor elke stap die je gaat zetten een uitgestippeld plan. Hij vraagt wel geloof in Zijn beloften en gehoorzaamheid aan Zijn geboden. Als je zo je opdracht aanvaardt en die in vertrouwen uitvoert, dan mag je zegen verwachten.’

In het spoor van deze Jozua bereid ik me voor om straks daar in Jordanië iets van Gods hoop te laten zien. Een makkelijke weg? Aan de ene kant niet. Het vraagt veel discipline om te trainen voor een halve marathon en donateurs te werven. Maar aan de andere kant juist wel. Net als Jozua mag ik gehoorzamen aan de oproep van God. En die God is nog steeds dezelfde God. Hij belooft Zijn zegen, niet alleen straks, maar ook nu al.

En wanneer ik mijn rondjes weer loop in de polder en de ooievaars zie stappen in het weiland tussen de zwanen en de zilverreigers, dan ervaar ik Zijn glorie. En dan weet ik: Hij is hier, met mij, en Hij gaat met mij mee. Hij is al in Jordanië en doet daar machtige wonderen. En straks mag ik daar getuige van zijn!

Wil je meer weten over deze Muskathlon van Open Doors? Klik dan op het volgende linkje: https://www.muskathlon.com/nl-se/deelnemers/1262/anne-minke-hakvoort.html

 

Advertenties

Een gedachte over “Gods glorie in Jordanië

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s